10.01.2019 | Uitbreiding erkend leerbedrijf

Drie jaar na de eerste erkenning van Blue Linked als leerbedrijf hebben we deze accreditatie uitgebreid. Bovenop de erkenning als Leerbedrijf Subsector Groen, is Blue Linked nu ook een leerbedrijf Technicus engineering (25297). Dit betekent dat we onze innovatieve technische ontwikkelingen op het gebied van aquacultuur nu nog voortvarender kunnen aanpakken.

Erkenning Leerbedrijf Technicus engineering

Als Leerbedrijf Subsector Groen heeft Blue Linked gedurende de afgelopen jaren vele stagiaires in ons kweekcentrum mogen verwelkomen, waaronder 40 MBO-studenten. Daarnaast biedt Blue Linked ook stage- of afstudeerplaatsen voor HBO en Universitaire studenten met een achtergrond in biologie en life science.

Naast onze drie goed ingewerkte medewerkers draaien momenteel drie MBO-stagiaires, twee HBO-stagiaires en ťťn Universitaire student vol enthousiasme in ons kweekcentrum mee.

Ben je student en denk je dat Blue Linked ook de plek voor jou is? Neem gerust contact op en ontdek de mogelijkheden.

18.09.2018 | Kweekrog duikt op in Waddenzee
Foto: WNF

Precies 285 dagen nadat een stekelrog vanuit ons kweekcentrum in Utrecht werd uitgezet in de Oosterschelde, is de vis gevangen in de Waddenzee. Zo meldt visser Piet Bakker op 12 september op Twitter. Dit betekent een groot succes voor het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee', met Blue Linked als kweekcoŲrdinator. Al tientallen stekelroggen zijn uitgezet met als doel de groei en overleving van de gekweekte vissen in het wild te kunnen monitoren.

Lees hier het persbericht van het Wereld Natuurfonds over de bijzondere vangst.

01.06.2018 | Subsidietoekenning Gemeente Alphen aan den Rijn
(afbeelding: Pixabay)

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft cofinanciering toegekend voor het project 'Broedhuis van de Toekomst', dat door Blue Linked in samenwerking met LGem is ingediend. De financiering van 9.980 euro vindt plaats vanuit het Lokaal Economisch Fonds (LEF).

Reden van toekenning door gemeente Alphen aan den Rijn vanuit het Economisch Actieprogramma is dat het project 'Broedhuis van de Toekomst' bijdraagt aan de ontwikkeling naar een groene en circulaire economie. Ook zorgt het voor versterking van het ondernemers- en vestigingsklimaat.

Met het project worden de randvoorwaarden uitgewerkt voor de bouw en productie van 'een uniek mobiel kweekcentrum voor zeevis', aldus de toekenningsbrief van de gemeente Alphen aan den Rijn.

27.05.2018 | Blue Linked bij Vroege Vogels
Stekelrog in het kweekcentrum van Blue Linked (foto: P. Verhoog)
Stekelrog in het kweekcentrum van Blue Linked (foto: P. Verhoog)
In oktober vorig jaar konden de eerste gekweekte stekelroggen voor het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee' hun vleugels uitslaan in de Oosterschelde. Daarna volgde een winterstop. De dieren in het kweekcentrum van Blue Linked groeiden gestaag door. En nu is het zeewater op geschikte temperatuur om het uitzetten voort te zetten. Deze week was het zover.

Luister hier mee met Vroege Vogels radio hoe het uitzetten eraan toeging. Bedoeling is dat bij vangst door vissers gegevens van de gemerkte stekelroggen worden doorgegeven (o.a. vangstplaats, lengte, gewicht). Zo kunnen we onderzoeken of en hoe de kweekroggen in de vrije natuur overleven. Volg de nieuwtjes op deze website en blijf op de hoogte.

13.02.2018 | Advident Challenge
Hoe breng je de scharrelvis van Blue Linked op de markt? Het is een vraag waarmee studenten van de Universiteit Utrecht een Advident Challenge aangingen. Een verfrissende kruisbestuiving tussen de universitaire wereld en het bedrijfsleven...
Lees meer

14.10.2017 | Vrij!
MichaŽl Laterveer (directeur Blue Linked) met gekweekte stekelrog, vlak voor vrijlating in Oosterschelde (foto: P. Verhoog).
MichaŽl Laterveer (directeur Blue Linked) met gekweekte stekelrog, vlak voor vrijlating in Oosterschelde (foto: P. Verhoog).

Op 14 oktober 2017 bereikt het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee' een mijlpaal. De stekelroggen die sinds mei vorig jaar zijn opgegroeid in ons kweekcentrum in Utrecht krijgen hun vrijheid in de Oosterschelde. Alle medewerkers en stagiaires hebben maandenlang naar dit moment toegewerkt, we zijn enorm trots op dit resultaat!

Lees meer

31.08.2017 | Roggen-update
Foto: P. Verhoog
De laatste tijd is er veel gebeurd met de stekelroggen van het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee'. De 300 dieren groeien gestaag, zijn voorzien van experimentele merkjes en alle voorbereidingen worden getroffen om de roggen uit te zetten in de Oosterschelde.

Lees hier meer over dit pilot project, waarin Blue Linked samenwerkt met o.a. het Wereld Natuur Fonds.

08.06.2017 | Omroep Zeeland
Stekelrog in kweekcentrum Blue Linked.
Het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee' is in een nieuwe fase beland. De ca. 300 stekelroggen die sinds vorige jaar succesvol zijn opgekweekt in het kweekcentrum van Blue Linked worden klaargestoomd om te worden uitgezet in de Oosterschelde. Daarbij komt nog wel het een en ander kijken, maar de Omroep Zeeland doet al enthousiast verslag.

20.05.2017 | Roggen en haaien in Het Parool
Stekelrog in kweekcentrum Blue Linked (foto: P. Verhoog).
Opnieuw een media aandacht voor het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee', dit keer in Het Parool.
Lees meer

03.05.2017 | Tijd voor MAX
'MichaŽl, even tussen jou en mij...' begint Sybrand Niessen het interview. 'Dus als wij in de Noordzee gaan zwemmen is de kans aanwezig dat we daar haaien tegenkomen?'

Op 3 mei was MichaŽl Laterveer, directeur Blue Linked, te gast bij Tijd voor MAX om toelichting te geven op het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee'.

Bekijk hier de uitzending (fragment 11:40-18:45)

27.04.2017 | Workshop WWF Impact Ventures

Het enthousiasme spatte ervan af tijdens de eerste workshop van WWF Impact Ventures (24-26 april 2017, Zeist). MichaŽl Laterveer, directeur van Blue Linked (links vooraan), nam eraan deel. Samen met anderen die hun natuurbehoudproject naar een hoger niveau willen tillen (zie nieuwsbericht 28.03.2017).

De diversiteit van de 17 deelnemers en 5 begeleiders blijkt uit de landen waar zij vandaan komen, waaronder BraziliŽ, Mexico, MaleisiŽ, SyriŽ, Bonaire, Hongarije, Zwitserland, Nederland, Ecuador en Uganda.

Doel van de eerste workshop was het vaststellen van de kaders van ieders business plan. De volgende workshop vindt plaats in juni (Wenen). In de tussentijd werken de deelnemers dankzij een online platform door, onder persoonlijke coaching en met behulp van webinars.

Deelname aan WWF Impact Ventures maakt dat we na vele jaren voorwerk en eigen investeringen onder professionele begeleiding en in een inspirerende omgeving een volgende stap kunnen maken met onze innovatieve viskweek. In deze nieuwsrubriek kunt u volgen hoe dat gaat!


07.04.2017 | Algemeen Dagblad
Stekelrog in kweekcentrum Blue Linked.
Veel media aandacht voor het kweekcentrum van Blue Linked deze week. Na Vroege Vogels kwam ook het Algemeen Dagblad op bezoek om naar de haaien en roggen te kijken die hier succesvol opgroeien. Later dit jaar zullen de dieren worden uitgezet in de Noordzee. Volg het nieuws op deze website om op de hoogte te blijven.

04.04.2017 | Vroege Vogels
Stekelrog in kweekcentrum Blue Linked (foto: P. Verhoog).
Vandaag kreeg het kweekcentrum van Blue Linked Vara's Vroege Vogels op bezoek (eerste ruim zeven minuten van deze aflevering). Vol passie vertelt MichaŽl Laterveer over zijn werk aan het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee'.

28.03.2017 | Blue Linked geselecteerd voor WWF Impact Ventures
Stekelrog in kweekcentrum Blue Linked.
Een positieve beoordeling van onze aanvraag voor WWF Impact Ventures betekent een enorme impuls voor het kweekcentrum van Blue Linked. Door deelname aan het programma kunnen we onze business case naar een hoger niveau tillen.
Lees meer

14.02.2017 | Uitbreiding kweekcentrum
Technicus Nico Leeuwestein aan het werk (foto: M. Laterveer-de Beer).
Technicus Nico Leeuwestein aan het werk (foto: M. Laterveer-de Beer).
Het nieuwe jaar is productief begonnen bij Blue Linked. De uitbreiding van onze kweekruimte is in volle gang! Wat gaat daar gebeuren?
Lees meer

10.10.2016 | Pitch voor scharrelvis

Op 10 november j.l. hield MichaŽl Laterveer (directeur Blue Linked) een pitch over ons scharrelvis-concept tijdens een 'Geld op tafel-sessie', georganiseerd door het Economic Development Board Alphen. Ondernemers kregen de kans om hun plannen kenbaar te maken voor de ontwikkeling van De Werf in Alphen aan den Rijn. 'De Werf is bestemd voor startende, innovatieve en ambachtelijke bedrijven die met elkaar een stimulerende setting vormen voor vernieuwend en sociaal ondernemerschap' (bron: gemeente Alphen aan den Rijn).

Blue Linked is op zoek naar een geschikte locatie en naar partners om het scharrelvisconcept een stap verder te brengen, en grijpt dit soort gelegenheden met beide handen aan.

Bent u geÔnteresseerd in onze unieke, innovatieve aanpak waarmee wij duurzame en diervriendelijk gekweekte scharrelvis op de markt willen brengen? En voelt u zich ook betrokken bij deze ontwikkeling? Dan ontmoeten we u graag!


30.06.2016 | Sneak preview bij roggenkweek
Life Guards van het Wereld Natuur Fonds kregen een unieke rondleiding achter de schermen bij het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee'. In het kweekcentrum van Blue Linked leidde MichaŽl Laterveer hen rond en vertelde over het belang van haaien en roggen voor het ecosysteem van de Noordzee en waarom ze hier worden gekweekt.

De jeugdleden van het Wereld Natuur Fonds waren nog iets te vroeg: er waren nog geen roggenbaby's uit de eikapsels gekropen. Maar ze waren niet minder enthousiast.

Lees hier het hele verslag (gepubliceerd in: WNF Life Guard, special juni 2016).

11.06.2016 | Kweekcentrum Blue Linked gastlocatie WNF Belangrijke Relaties Event
Stekelrog (Foto: P. Verhoog, WWF).
Op zaterdag 11 juni 2016 was ons kweekcentrum in Utrecht gastlocatie voor de jaarlijkse Belangrijke Relaties Event van het Wereld Natuur Fonds. Aanleiding is de samenwerking tussen Blue Linked en o.a. het WNF in het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee'. Zo'n honderd gasten kregen een exclusieve rondleiding in het kweekcentrum, waar momenteel ruim 25 jonge stekelroggen zijn te zien die hier uit eikapsels zijn opgekweekt.
Lees meer

02.06.2016 | Deze website is nu responsive
Vissenembryo\'s (foto: W. van Egmond).
Vanaf nu is onze website op elk digitaal medium goed leesbaar: smartphone, tablet of pc. Of je nu onderweg bent of achter je bureau zit, je kunt altijd zien wat we doen.

01.05.2016 | Geboorte roggenbaby
Stekelrog (Raja clavata) (foto: M. Laterveer-de Beer)
Stekelrog (Raja clavata) (foto: M. Laterveer-de Beer)
Op 1 mei is in het kweekcentrum van Blue Linked de eerste roggenbaby uit het ei gekomen. De roggenkweek maakt deel uit van het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee', in samenwerking met o.a. het Wereld Natuur Fonds.
Lees meer

02.02.2016 | Blue Linked erkend leerbedrijf
Per 2 februari 2016 is Blue Linked door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend als leerbedrijf. Deze erkenning betekent een formele bekrachtiging van onze inzet om jonge mensen op te leiden in de mariene sector.
Lees meer

20.12.2015 | Vroege Vogels
Foto: J. Craggs
Koraal kweken gebeurt meestal door het te stekken. Marien bioloog Michael Laterveer van Blue Linked bedacht een manier om het koraal te kweken met behulp van zaad- en eicellen: door ze op te vangen en samen te brengen in mobiele kraamkamers. De bevruchte eitjes worden weer uitgezet op het rif (bron: Vroege Vogels).

Luister hier naar het interview met MichaŽl Laterveer in Vroege Vogels.

21.11.2015 | Blue Linked in Bionieuws
Vissenembryo's (foto: W. van Egmond).
Het vakblad voor biologen 'Bionieuws' besteedt regelmatig aandacht aan startende ondernemers. In het novembernummer van 2015 - tevens een special over duurzame visserij - wordt het experimenteel broedhuis van Blue Linked omschreven als 'stedelijke zeevisboerderij'.
Lees hier het artikel in Bionieuws

01-06-2015 | KweekcoŲrdinator haaien en roggen
Vissenembryo's (foto: W. van Egmond).
Vanaf juni 2015 vervult MichaŽl Laterveer - eigenaar van Blue Linked - de rol als kweekcoŲrdinator voor het project 'Haaien en roggen terug in de Noordzee'. Hiertoe worden de eigen kweekfaciliteiten momenteel aangepast zodat deze geschikt zijn voor het houden en kweken van haaien en roggen onder koudwatercondities. Samenwerkingspartijen in het project zijn o.a. het Wereld Natuur Fonds.

19-04-2015 | Vroege Vogels
Vissenembryo's (foto: W. van Egmond).
Blue Linked is een van de partners in 'Verloren Parels': een project om haaien en roggen terug te brengen in de Noordzee. Luister hier naar een interview met o.a. MichaŽl Laterveer hierover op Vroege Vogels radio (07:20-09:30).

18-02-2015 | Blue Linked in De Telegraaf
Koraalembryo's (foto: Australian Institute of Marine Science).
Een artikel in De Telegraaf over het ontwikkelen van een methode om aangetaste riffen snel te herbouwen met koralen die tegen een stootje kunnen.
Lees meer

07-02-2015 | Blue Linked in Het Parool
Koralenembryo's (foto: J. Craggs).
Koralenembryo's (foto: J. Craggs).

Een artikel in Het Parool over seks bij koralen, met een interview met MichaŽl Laterveer van Blue Linked over de ontbrekende schakel in de opschaling van bestaande koraalkweekmethoden.

Lees hier het artikel in Het Parool
Op 15 februari werd het artikel eveneens geplaatst in New Scientist.

september 2014 | Blue Linked in Visionair
Een artikel over de vraagtekens rond het kweken van paling, met een interview met MichaŽl Laterveer van Blue Linked over de uitdagingen rond het grootbrengen van glasaal.
Lees hier het artikel in Visionair, het vakblad van Sportvisserij Nederland.

08-05-2014 | Zelf koralen maken

Vandaag op de voorpagina van Trouw: Biologen: dan maken we toch zelf koraal.

Een artikel over het werk van MichaŽl Laterveer (eigenaar Blue Linked) en koraalexpert Tim Wijgerde in het Experimenteel broedhuis in Utrecht.

Lees meer

11-03-2014 | Koralen voor ZappLive
MichaŽl Laterveer van Blue Linked bij de koraalopstelling bij ZappLive (foto: T. Wijgerde).
MichaŽl Laterveer van Blue Linked bij de koraalopstelling bij ZappLive (foto: T. Wijgerde).
Op verzoek van het kinderprogramma ZappLive verzorgde Blue Linked in samenwerking met Wageningen Universiteit een opstelling met levend koraal in de studio.
Lees meer

05-02-2014 | Blue Linked in vakblad voor visprofessionals
Exemplaar van de tarbot kweek van Blue Linked (foto: M. Laterveer-de Beer).
Exemplaar van de tarbot kweek van Blue Linked (foto: M. Laterveer-de Beer).

De kweek van tarbot in het Experimenteel Broedhuis Pootvis van Blue Linked is succesvol afgesloten met een publicatie in VIS, het magazine voor visprofessionals. De stap naar een mogelijke afzetmarkt komt daarmee dichter in de buurt.

Voor het hele artikel en informatie over de volgende activiteiten in het Broedhuis...

Lees meer

16-11-2013 | Tarbot pootvis stadium is bereikt
Tarbot pootvis in Experimenteel broedhuis van Blue Linked (foto: M. Laterveer-de Beer).

In het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked hebben tarbotlarven het juveniele stadium (pootvis) bereikt.

Nu het innovatieve kweeksysteem zichzelf heeft bewezen, wordt het tijd om een bedrijfsplan op te stellen en op zoek te gaan naar financiers om het broedhuis op te schalen.

Lees meer

18-10-2013 | Blue Linked werkt aan een belangrijke doorbraak in de aquacultuur
Ontwikkelingsreeks tarbotlarven, gekweekt in het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked (foto: T. Wijgerde).

Na een periode van ruim twee weken kan de eerste balans worden opgemaakt van de kweek van tarbotlarven (Scophthalmus maximus) in het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked.


Met gebruikmaking van een innovatief kweeksysteem zijn verrassende resultaten behaald. Een belangrijke schakel in de traditionele voedingsmethode van vislarven kan worden overgeslagen. Dit betekent een doorbraak in de aquacultuur.

Lees meer

01-10-2013 | Aankomst tarbotlarven in broedhuis
Daan Pijnenburg (links) en MichaŽl Laterveer (rechts) met een zak met tarbotlarven (foto: Babette Sips).
Daan Pijnenburg (links) en MichaŽl Laterveer (rechts) met een zak met tarbotlarven (foto: Babette Sips).

Vandaag arriveerden 60.000 tarbotlarven uit Noorwegen in het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked. De vislarven zijn aangeleverd door Fry Marine.


Na een gewenningsperiode van enkele uren werden de visjes midden in de nacht door MichaŽl Laterveer (eigenaar Blue Linked) en Daan Pijnenburg (junior project medewerker hatchery) in het kweeksysteem losgelaten. Over enkele dagen zullen we in deze nieuwsrubriek rapporteren over hun groei. Na maandenlange voorbereiding is het broedhuis nu volop in de running!


09-09-2013 | Experimenteel broedhuis nadert volgende stap
MichaŽl Laterveer (links) en Daan Pijnenburg (rechts) aan het werk in het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked (foto: M. Laterveer-de Beer).
MichaŽl Laterveer (links) en Daan Pijnenburg (rechts) aan het werk in het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked (foto: M. Laterveer-de Beer).
In het Experimenteel broedhuis pootvis van Blue Linked is het kweeksysteem klaar voor de introductie van vislarven.
Lees meer

01-07-2013 | Nieuwe medewerker
Daan Pijnenburg (foto: M. Laterveer-de Beer).
Daan Pijnenburg (foto: M. Laterveer-de Beer).
Per 1 juli is Daan Pijnenburg bij Blue Linked in dienst getreden als junior projectmedewerker hatchery. Hij houdt zich onder meer bezig met het kweken van copepoden en met het project Experimenteel broedhuis pootvis.
Lees meer

01-04-2013 | Algenreactor in bedrijf
Close-up algenkweek (foto: M. Laterveer-de Beer).
Close-up algenkweek (foto: M. Laterveer-de Beer).
Blue Linked ontwierp in samenwerking met het Nederlandse bedrijf L-Gem een algenreactor voor het kweken van de mariene algensoort Rhodomonas ssp. Deze alg maakt deel uit van het project Experimenteel broedhuis pootvis. Onlangs konden de eerste algen succesvol worden geoogst.
Lees meer

11-03-2013 | MichaŽl Laterveer geeft lezing bij zeeaquarium vereniging Sabella
Foto: Jamie Craggs
Op uitnodiging van de zeeaquarium vereniging Sabella (Hasselt, BelgiŽ) gaf MichaŽl Laterveer van Blue Linked op 11 maart 2013 een lezing over koralen.
Lees meer

22-02-2013 | MichaŽl Laterveer geeft lezing bij Antwerpse Zee Aquarium Club
Op uitnodiging van de Antwerpse Zee Aquarium Club gaf MichaŽl Laterveer van Blue Linked op 22 februari 2013 een lezing over koralen.
Lees meer

8-02-2013 | MichaŽl Laterveer co-auteur artikel in Advanced Aquarist
Afbeelding: Tim Wijgerde (in Advanced Aquarist, februari 2013)

Hoe kweekkoralen reageren op verschillende lichtspectra is sterk soortsafhankelijk. Hun groeisnelheid is het meest efficiŽnt bij lage lichtintensiteit. Dat blijkt uit een studie ...

Lees meer

10-01-2013 | MichaŽl Laterveer geeft lezing op 1e IMARES tropendag
Foto: J. Craggs
Als expert op het gebied van koraalrifherstel gaf MichaŽl Laterveer van Blue Linked op 10 januari 2013 als gastspreker een lezing op de 1e IMARES tropendag.
Lees meer

08-01-2013 | MichaŽl Laterveer geeft lezing bij Cerianthus
Op uitnodiging van de zeeaquariumclub Cerianthus gaf MichaŽl Laterveer van Blue Linked op 8 januari 2013 een lezing over koralen.
Lees meer

26-11-2012 | MichaŽl Laterveer geeft lezing voor Ministerie van Economische Zaken
Als expert op het gebied van koraalrifherstel gaf MichaŽl Laterveer van Blue Linked op 26 november 2012 als gastspreker een lezing op een bijeenkomst van het Ministerie van Economische Zaken.
Lees meer

19-11-2012 | Coral Rehabilitation Initiative - geslaagde veldtrip AustraliŽ
Koraalembyo's, 28 uur na bevruchting (foto: Australian Institute of Marine Science).
Koraalembyo's, 28 uur na bevruchting (foto: Australian Institute of Marine Science).

De kweeksystemen die Blue Linked voor het Coral Rehabilitation Initiative heeft ontwikkeld werken uitstekend, zo bleek tijdens een werkbezoek aan AustraliŽ. Samen met andere koraalonderzoekers slaagde MichaŽl Laterveer erin om tienduizenden koraalembryo's op te laten groeien tot gezonde koraallarven.

Lees meer

13-08-2012 | Blue Linked bij Omroep MAX
Foto: R, Doolaard
Als kwallendeskundige was MichaŽl Laterveer van Blue Linked te gast bij het televisieprogramma 'Groeten van MAX' van Omroep MAX. Hij gaf uitleg over zomerse kwallenplagen langs de Spaanse kust en adviseerde wat te doen bij een kwallen'beet'.

15-07-2012 | Coral Rehabilitation Initiative - presentatie op het 12th International Coral Reef Symposium
Foto: Van Oord
Tussen 9 en 13 juli 2012 vond in Cairns (AustraliŽ) het twaalfde International Coral Reef Symposium plaats. MichaŽl Laterveer van Blue Linked gaf daar samen met Van Oord een presentatie over het Coral Rehabilitation Initiative.
Lees meer

14-06-2012 | Koraalverzorgers doen hun werk
Foto: M. Laterveer-de Beer
Advies van Blue Linked komt koraalkweek ten goede. 
Lees meer

25-05-2012 | Website Blue Linked online!
Met deze website informeren wij u over de nieuwste activiteiten en ontwikkelingen van Blue Linked.
Foto: W. van Egmond
Blijf op de hoogte van de projecten en de mariene services van Blue Linked.

10-05-2012 | Terugkeer van de steur
Steur (foto: R. Doolaard).
In mei werden 50 Europese steuren uitgezet in de Nederlandse rivieren. Dat gebeurde in de Nieuwe Maas bij Rotterdam en in de Waal bij Nijmegen. Blue Linked staat aan de basis van de herintroductie van deze bijzondere vis in onze rivierdelta...
Lees meer

14-03-2012 | RTV Utrecht besteedt aandacht aan ecologisch en duurzaam gekweekt koraal
'We kunnen hier een echt koraalrif nabootsen!' (MichaŽl Laterveer, Blue Linked).
EcoDeco koralenkwekerij in Utrecht (foto: M. Laterveer-de Beer)
EcoDeco koralenkwekerij in Utrecht (foto: M. Laterveer-de Beer)
Het Nederlandse bedrijf EcoDeco, waarmee Blue Linked een nauwe samenwerking heeft, kreeg bezoek van RTV Utrecht op de koralenkwekerij in Utrecht. Deze kwekerij is onderdeel van het project Koralen in de kas. Bekijk het televisieprogramma.

23-11-2011 | MichaŽl Laterveer geeft lezing bij Antwerpse Zee Aquarium Club
Foto: J. Craggs
Op uitnodiging van de Antwerpse Zee Aquarium Club gaf MichaŽl Laterveer van Blue Linked op 23 november 2011 een lezing over koralen.
Lees meer