15-07-2012 | Coral Rehabilitation Initiative - presentatie op het 12th International Coral Reef Symposium
Foto: Van Oord

Samen met Van Oord presenteerde Blue Linked op het International Coral Reef Symposium de ideeën van het Coral Rehabilitation Intiative. Het symposium was een inspirerende bijeenkomst van ruim 2000 koraalexperts vanuit de hele wereld, met hun blik gericht op de toekomst.

Tijdens een besloten vergadering met 25 deelnemers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid, bleek hoe het initiatief aansluit bij de behoefte van deze partijen om met elkaar samen te werken aan rifherstel. De tijd is rijp voor een gezamenlijke inspanning om koraalriffen wereldwijd een gezonde toekomst te bieden.

Naar aanleiding van de positieve reacties op het Coral Rehabilitation Initiative wordt het project volgens planning voortgezet. Dit betekent het ontwerpen en bouwen van een mobiel koraalkweek laboratorium en het opstellen van een handleiding voor seksuele voortplantingstechnieken en de kweek van koralen.

Gezien de activiteiten van Van Oord en de waardevolle contacten met koraalexperts ter plaatse, vormt Australië een geschikte startlocatie voor het Coral Rehabilitation Initiative. In november 2012 reisde Blue Linked opnieuw naar 'Down Under' om het project samen met stakeholders verder vorm te geven.
Folder Coral Rehabilitation Initiative - Van Oord
Terug