Publieksaquaria: levende podia voor educatie, natuurbehoud en onderzoek

Het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een publieksaquarium is een vak apart. Dankzij jarenlange ervaring in de wereld van publieke aquaria weet Blue Linked wat hier allemaal bij komt kijken. Voor een gedegen partner in zowel het ontwerpen van verblijven en filtersystemen als in het houden en kweken van zeeorganismen, kunt u bij ons terecht.


Wij zien publieke aquaria veel ruimer dan een gezellig en leerzaam dagje uit voor het gezin. Ze zijn bij uitstek geschikt als neutraal platform waar verschillende maatschappelijke organisaties elkaar treffen. Partijen die normaal gesproken niet snel mengen, zoals de visserijsector en natuurbeschermingsorganisaties, kunnen in een publieksaquarium allebei hun boodschap kwijt. Vaak weten zij elkaar daardoor juist op onverwachte manier te vinden, zo is onze ervaring.


Met hun brede draagvlak en hoge attractieve waarde voor een dwarsdoorsnede uit de samenleving, lenen publieke aquaria zich uitstekend voor het uitdragen van uiteenlopende verhalen. Daarom zoeken wij bij het uitvoeren van projecten bij voorkeur naar brede samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld overheid, bedrijfsleven, natuurbeschermingsorganisaties of universiteiten.

Haaientunnel in het Oceanium, Diergaarde Blijdorp (foto: R. Doolaard).
Haaientunnel in het Oceanium, Diergaarde Blijdorp (foto: R. Doolaard).
Het aquarium van de toekomst is voor ons een grote inspiratiebron.